Master NLP Life Coach & Therapist & Mindfulness Instructor.

Μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε τις διαφορετικές επιλογές που έχουμε ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε για να ζήσουμε πλήρεις. Αρκεί να το θέλουμε και θα μαθούμε πως να πάρουμε σε ένα μεγάλο βαθμό τον ελέγχω της ζωής μας .

Ένα από τα προβλήματα δεν είναι μόνο να αλλάξετε τις σκέψεις σας αλλά πρώτα να βεβαιώθειτε ότι αυτές τις σκέψεις είναι δίκη σας επιλογή, και όχι κάποιου άλλου. Μια από τις λύσεις είναι να πείτε όχι σε ό, τι είναι κακό για σας και ναι σε ό, τι είναι καλό. Και η πιο δυνατή λύση είναι να κατανοήσετε και να βιώσετε ότι η ευθύνη είναι το κλειδί της ελευθερίας. Διότι

"Μέχρι να κάνετε το ασυνείδητο συνειδητό, θα κατευθύνει τη ζωή σας και θα το ονομάσουμε μοίρα." Carl Jung

Και μη ξεχνάτε ότι:

"Υπάρχει μια απάντηση για όποιον θέλει να φέρει ισορροπία στη ζωή του και να αισθάνεται εκπληρωμένο."

Έκανα την NLP Practitioner & θεραπείας Line Time © εκπαίδευσή μου, στην Ελλάδα, με τη Μυρσίνη Kankel η οποία ήταν εκπαιδευόμενη του Δρ Tad James PHD, του δημιουργού του Timeline Therapy ©. Επίσης έκανα το μεταπτυχιακό μου NLP και Mindfulness, στην Αγγλία, με τον Anthony Beardsell, ο οποίος έγραψε το «Mind management & Mindfulness». Αυτές oι εκπαιδεύσεις μου πρόσφεραν εξαιρετικά εργαλεία και πολύτιμη γνώση για ότι αφόρα την βελτίωση της ευεξίας, την αύξηση της συνειδητότητας και της επίγνωσης.

Να ξέρετε τι λένε για μένα, πατήστε εδώ

Δασκαλα Yoga

Γεννήθηκα στην Γαλλία και ζω στην Ελλάδα πάνω από 15 χρόνια. Ως άτομο της δράσης, οργανώνω και συμμετέχω σε διαφορές δραστηριότητες με φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η εφαρμογή της γνώσης είναι το μονοπάτι μου και για αυτό τον σκοπό ακολούθησα διάφορες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια. (NLP, Mindfulness…)

Με την πάροδο του χρόνου, έχω κτίσει ένα ιδιαίτερο στυλ διδασκαλίας, το οποίο δίνει έμφαση στον σεβασμός: της ελευθερίας, του τρόπου μάθησης, των κίνητρων και των πεποιθήσεων του κάθε μαθητή καθώς και στην αναζήτηση της αρμονίας και της προσωπικής αλήθειας. Έτσι ο καθένας μπορεί να βιώσει τα οφέλη της "βιωματικής μάθησης".

Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στο να είμαι σε θέση να μοιραστώ απλόχερα τις γνώσεις μου και την εμπειρία των Pranayama, Yoga Nidra, Flow Yoga, Mindfulness, Μάντρα και NLP και έτσι να μπορώ να βοηθάω τους μαθητές να εφαρμόσουν της Yoga στην καθημερινότητα τους, να βρουν την εσωτερική τους δύναμη, να εξελίχθουν, να βαδίζουν ευκολότερα στο μονοπάτι τους και να έρθουν πιο κοντά στην εσωτερική πλευρά τους.

Οι  μαθητές περιγραφούν το τρόπο διδασκαλίας μου ως «αυθεντική ή πνευματική προσέγγιση».

Μπορείτε να δείτε τι λένε για μένα εδώ

Διδάσκω στα Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά-Γιόγκα και Γιόγκα Νίντρα.


Η γνωριμία μου με τη Yoga ξεκίνησε το 1993 στη Γαλλία, με το συστήμα Satyananda Yoga. Το 1998 αποφοίτησα από τη Γυμναστική Ακαδημία της Γαλλίας -B.E.E.S.- με δίπλωμα καθηγήτριας αθλητικής αγωγής. Το 2004 ταξίδεψα στο Λονδίνο, όπου και παρακολούθησα ένα πλήρες σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων 300 ωρών αναγνωρισμένο από το Yoga International Network διάρκειας δυο ετών. Παράλληλα, παρακολούθησα διαλέξεις και μαθήματα διαλογισμού στο παράρτημα του Brahma Kumaris University. Τo 2007 απόκτησα το δίπλωμα της Yoga Alliance. Στην αναζήτηση μου στην εφαρμογή των αρχών της Yoga στην καθημερινότητα, εκπαιδεύτηκα στο Νεύρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό & στο Mindfulness. Αυτές οι εκπαιδεύσεις μου πρόσφεραν εξαιρετικά εργαλεία και πολύτιμη γνώση για ότι αφόρα την βελτίωση της ευεξίας, την αύξηση της συνειδητότητας και της επίγνωσης. Η τελευταία εκπαίδευση μου ήταν στη Yoga Nidra με την Swami Madhurananda, μέλος του Vishwa Yoga Samsad και International Advisors & Director of the Ayurvedic & Contempory  Sciences.
 

Δημιουργησα

Yoga

 • «Η Τέχνη της Διδασκαλίας»
  Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Με γνώσεις και τεχνικές απο το NLP. Μια εκπαίδευση, που προσφέρει πλεονεκτήματα στην Τέχνη της Διδασκαλίας γνωρίζοντας την αξία που έχουν στη διδασκαλία της Γιόγκα: ο λόγος, οι έννοιες, οι μεταφορές, η γλώσσα του σώματος και η ανακάλυψη του πως μπορείτε να επικοινωνήσετε πιο αποτελεσματικά το μήνυμα της γιόγκα.
 • Svadhyaya sessions
  Μια ξεχωριστή και επιπλέον στήριξη στο προσωπικό ταξίδι της αυτογνωσίας, της θεραπείας, της αυτοεξέλιξης και της πνευματικότητας για δασκάλους και ασκούμενους Yoga.
 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga Nidra
  Μια διαφορετική εκπαίδευση για τους δάσκαλους που γνωρίζουν πόσο βαθιά είναι η Γιόγκα Νίντρα και θέλουν να έχουν μια καλή βάση και αρκετή εμπειρία, για να μπορούν να τη διδάξουν με ασφάλεια, επιτυχία και συμπόνια… Μοίρασμα: γνώση, εμπειρία, σεβασμός και πάθος για αυτή την βαθιά και μυστική προσέγγιση της Γιόγκα. 

 

NLP

 • «Η άλλη αντίληψη» Μια ολιστική εκπαίδευση στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), για τα άτομα που επιζητούν τη γνώση και θέλουν να εφαρμόσουν την φιλοσοφία του NLP, να μάθουν να χρησιμοποιούν τις βασικές τεχνικές του. Σας ενδιαφέρει αν είστε: δάσκαλοι, θεραπευτές όμως ακόμα και οποίος θέλει να εφαρμόσεί το NLP στην καθημερινότητα του (γονείς, ζευγάρια, άτομο…) και να υποστηρίξει άλλους με απλό, πρακτικό και εφικτό  τρόπο.
 • NLP Μονάδες: διαφορετικά σεμινάρια με πλαίσιο ένα συγκεκριμένο θέμα. Βοηθούν τα άτομα να βρουν το τρόπο τους να επιτυγχάνουν μια πιο ισορροπημένη και ικανοποιητική ζωή, να έχουν επίγνωση το πώς μπορούν να αλλάζουν αυτό που δεν τους ταιριάζει πια ή τους εμποδίζει να προχωρήσουν μπροστά.
 • NLP Life Coaching ιδιαίτερες συναντήσεις: για να βρείτε και να μπορείτε να εφαρμόζετε λύσεις στα προβλήματα σας, για να βγείτε από το αδιέξοδο στον οποίο είστε, να απελευθερωθείτε από μπλοκαρίσματα, φόβους, αρνητικά μοτίβα… και για να εξελιχθείτε σε ένα προσωπικό επίπεδο.

 

Παρελθόντες εργασίες:

 • βοηθός δασκάλων στο δημοτικό
 • υπεύθυνη για την οργάνωση και το σχεδιασμό εκδηλώσεων, προκειμένου να βρεθούν πόροι για το AIDS στο Στρασβούργο στη Γαλλία.
 • χορεύτρια και part of the mascot team at Europa Park (το δεύτερο μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο στη Ευρώπη), στο Rust στη Γερμάνια.
 • υπεύθυνη ομάδας ψυχαγωγίας, που αποτελούταν από άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων, σε ξενοδοχεία στη Ρόδο στην Ελλάδα.
 • δασκάλα και αρμόδια εκπαιδευτική Επόπτρια στο Berlitz στην Αθήνα.
 • δασκάλα στη Spanish a la Carte στο Wimbledon στο Λονδίνο.

  Επίσης, έχω αναλάβει έργο εθελοντικού χαρακτήρα και κοινωνικού έργου.

 

Ολιστική προσέγγιση

Μια ολιστική προσέγγιση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Εντυπώσεις

Κρίση πανικού

Είχα κρίσεις πανικού για περισσότερα από 10 χρόνια. Από την πρώτη συνεδρία NLP, άρχισα να νιώθω την αλλαγή στον τρόπο σκέψης και αντίδρασης μου. Γεγονότα, πιεστικές καταστάσεις που θα μου προκαλούσαν κρίση πανικού, πλέον μπορώ να τα διαχειρίζομαι, δεν με τρομάζουν πια, δεν μου προκαλούν πια κρίσεις πανικού. Αγγελική - 32 / Οικονομολόγος

Δείτε τι λένε άλλοι

 

Ατομικές συνεδρίες NLP
Έφτασα στην Ολλανδία! Άνοιξα & διαβάσα το κείμενο που έγραψα πίσω τον Οκτώβριο, μετά την ολοκλήρωση τις NLP συνεδρίες μαζί σου. Ήταν σαν έχει προγραμματιστεί το μυαλό μου να ενεργήσουν με έναν ορισμένο τρόπο & ορισμένα πράγματα για να μου φέρει εδώ!!! (Υπήρχαν μερικές αποκλίσεις, αλλά ακόμα...!) Συγκινήθηκα πολύ. Μαρήτα Κατερέλου

Δείτε τι λένε άλλοι

Γιόγκα & Πραναγίαμα
Το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, η επαγγελματική εμπειρία, η υψηλή ευαισθησία για την διαφορετικότητα & ο σεβασμός για τους προσωπικούς περιορισμούς είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Βαλερί μια ειδική δάσκαλα. Είμαι ευγνώμων για τα βήματα που με βοηθησε να κάνω. Την πεποίθηση της ότι όλα είναι δυνατά σ'εκείνον που πιστεύει πραγματικά είναι "μεταδοτική!  Ιωάννα Μάρης Β. / Μεταφράστρια

Δείτε τι λένε άλλοι

 

Γιόγκα Νίντρα

«Ηρεμία. Όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ Βαλερι.Τι ωραίο! Πολύ χαλαρωτικό! Ηρεμία! Γαλήνη.Έκτος από χαλαρωτικό ήταν αρκετά αποκαλυπτικό και με βοήθησε
να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα...» Παναγιώτης

Δείτε τι λένε άλλοι

Γιόγκα Νίντρα

"Σχεδόν "επικίνδυνα" αποτελεσματικό! Ομ και αισθάνθηκα σαν να αιωρούμαι. Η χαλάρωση φέρνει μια εσωτερική ανακάλυψη και αποκάλυψη. Ήταν και σαν ψυχανάλυση
αλλά διαφορετικό. Βυθίζομαι στο σκοτάδι και ξαφνικά ανακάλυψα το φως…" Στέλλα Π. / Αθήνα

Δείτε τι λένε άλλοι

Ατομικές συνεδρίες NLP
Με τις τεχνικές που γνωρίζει άρτια η Valerie "ξετρύπωσα" την βαθύτερη ριζά του θέματος μου ώστε να μη μου τρώει ενεργεία πια. Τώρα, 2 μήνες μετά, έχω στο νου μου όλα όσα συνάντησα σε αυτό το εσωτερικό μου ταξίδι: την αποδοχή & την εκτίμηση μου, την κατανόηση & την δύναμη να λέω αυτό που σκέφτομαι. Ζωή Δ. - Δασκάλα Γιόγκα - Αθηνά

Δείτε τι λένε άλλοι

Γιόγκα & Πραναγιάμα
Η αυθεντικότητα που έχεις στη διδασκαλία σου είναι ξεχωριστή, έχεις μια έντονη αίσθηση των αναγκών για τους μαθητές. Η αίσθηση της ελευθερίας είναι από τα πρώτα συναισθηματα που βίωσα στα μαθήματα σου. Σε ευχαριστώ Valerie που μου γνωρισες και με έβαλες στο μονοπάτι αυτό". Namaste Τσουμάνη Άσπα / Merchandiser at Inditex / Αθήνα

Δείτε τι λένε άλλοι

Valerie is an excellent NLP instructor. She inspired me to be more creative & imaginative. She helped me to deal with my fears and tackle them. Also, she taught me not to be afraid of the changes. I believe I was made a better person and a better professional teacher due to her guidance and support."
Αναστασία Ανίφαντη / Δάσκαλα ξένων γλωσσών / Αθήνα

Δείτε τι λένε άλλοι

Πρώτη συνέδρια NLP
Ήταν πιο ωραία από όσο περίμενα. Η κουβέντα έρεε και ... από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού φτάσαμε. Τώρα είμαι πιο σίγουρη για το τι θέλω να ακολουθήσω. Σε κάποιον άλλον θα έλεγα να κάνει ΝΓΠ. γιατί έχει ενδιαφέρον, σου ανοίγει "πόρτες" στο μυαλό. Μιλάς για τον εαυτό σου, αλλά "μιλάς" και με τον εαυτό σου! Σε ευχαριστώ.
Ελένη Μαρκου - Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε τι λένε άλλοι

Η Τέχνη της Διδασκαλίας για δάσκαλους Γιόγκα
Ήταν σαν «Σιρσάσανα». Και αν βλέπεις το κόσμο άνω-κάτω ακόμα σου αρέσει. Το κανείς μια φορά και είναι σαν «Πο, Πο!!!» μπορώ να το κάνω. Το κανείς μια δεύτερη φορά και λες «Ενδιαφέρον!!!». Ύστερα όσο περισσότερο το κανείς, όσο περισσότερο το απολαμβάνεις. Εβέλινα Γιωργίερα / Δάσκαλα Γιόγκα / 42

Δείτε τι λένε άλλοι

Η Τέχνη της Διδασκαλίας για δάσκαλους Γιόγκα
Το συνκενκριμένο σεμινάριο ήταν πολύ όμορφο & εποικοδομητικό. Μου άνοιξε πολλές πόρτες & είδα πολλά πράγματα από διαφορετική οπτκή γωνία. Στεναχωριέμαι που θα τελειώσει... Η Valerie είναι καταπληκτική & είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη & χαρούμενη που βίωσα αυτήν την εμπειρία. Μαρίνα Τρίαντου / δάσκαλα Γιογκα / 34

Δείτε τι λένε άλλοι

Ατομικές συνεδρίες NLP
Ξεχωριστή εμπειρία! Η φωτεινή παρουσία την Βαλερί, η θετική της ενέργεια & η ήρεμη δύναμή της με έκανε να έρθω σε επαφή με κομμάτια τα οποία δεν τολμούσα να πλησιάσω. Διέγραψα μία & καλή κάποιες τραυματικές εμπειρίες που με ταλαιπωρούσαν χρόνια. Σε ευχαριστώ Βάλερι!!!  Κατερίνα Σταθόπουλου

Δείτε τι λένε άλλοι

Σεμινάριο Γιόγκα Νίντρα

Ευχαριστώ για το πανίσχυρο εργαλείο αυτογνωσίας. "Όπως πάντα ήσουν υπέροχη δασκάλα". Πήγα βαθύτερα από ότι έχω παεί ποτέ με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και ένιωσα υπέροχα γιατί "είδα" πράγματα πολύ σημαντικά για μένα. Τόνια / Δασκάλα Γιόγκα

Δείτε τι λένε άλλοι

Σεμινάριο Γιόγκα Νίντρα

Πολύ ουσιαστικό και βηθητικό σεμινάριο. Ευχαριστώ πολύ. Ελενα / Δασκάλα Γιόγκα

Δείτε τι λένε άλλοι

Μέσα mail
Wow! Valerie, this time I could answer most of the questions you asked me. And I made the exercise! Huge difference for questions 1 and 4! Less difference for the rest of the questions (when going bottom-up). I think it gave me much confidence to proceed with my job search. Thank you so much for helping me! Many many thanks, once more! Maritta

Δείτε τι λένε άλλοι

Κρίση πανικού

Καλημέρα Βαλερι, η Ιωάννα είμαι. Μ αρέσει  πλέον η νέα μου ζωή. Κάνω πράγματα! Δεν πιστεύω ακόμα ότι έκανα 10 στάσεις με το μετρό μονή μου. Τρελαίνομαι από χαρά! Περνάω super με τον γιο μου κ τον άντρα μου. Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ κ αν είχα έρθει σε σένα από το καλοκαίρι δε θα είχα χάσει τόσο χρόνο από τη ζωή μου. Κάλο Πάσχα.

Δείτε τι λένε άλλοι

Βιωματικό σεμινάριο αυτογνωσίας

Πολύ ωραίο!! Ξεκαθάρισε καποία στοιχεία. Ονόμασε μερικά πράγματα που δεν τα άγγιζα. Κατάλαβα η "μάσκα".  Μαρία / Αθήνα

Δείτε τι λένε άλλοι

Βιωματικό σεμινάριο αυτογνωσίας

Νιώθω πιο ελαφριά! Πιστεύω πως απο εδώ και πέρα, μπορώ να αναγνωρίζω πιο γρήγορα τους τρόπους με τους οποίους περιορίζω τον εαυτό μου. Συνειδητοποίησα κάποιες σημαντικές αλήθειες για μένα. Αναστασία Παπαδουλη / Αθήνα

Δείτε τι λένε άλλοι

Θα χρησιμοποιήσω όμορφες φράσεις από το μάθημά της Valerie για να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι. Νιώθω πως είναι η δασκάλα που γίνεται γέφυρα για να περάσεις απέναντι "ΜΑΚΡΙΑ".  Φαίνεται να έχει βρει τις βάσεις και την ισορροπία για αυτό, κι αναμφίβολα, κατά τη γνώμη μου, έχει το ταλέντο να σε εμπνέει. Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να βλέπω Μακριά... εδώ και τώρα! Εύα - Δασκάλα Γιόγκα & Web Designer

Δείτε τι λένε άλλοι

Επαγγελματικά πρότυπα & ηθική