Φανταστείτε ότι ο εγκέφαλος σας είναι το έδαφος ενός κήπου. Οι πληροφορίες, οι εμπειρίες, είναι οι σπόροι που φυτρώνουν. Με το NLP μαθαίνετε:

Να είστε εσείς ο κηπουρός, και δημιουργείτε τον κήπο που ονειρεύεστε να έχετε.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, ή να σβήσουμε μνήμες, όμως φανταστείτε τι θα γινόταν αν πιστεύατε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε όλα; Τι θα γινόταν αν ξέρατε πώς να εστιάζατε στη λύση; Η αλλαγή γίνεται μόνο στο υποσυνείδητο επίπεδο και είναι σε αυτό που δουλεύει ο NLP.

 

Ο Νεύρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός.


Ο NLP Life Coaching δεν είναι ψυχολογία. Είναι μια μεθοδολογία, μια φιλοσοφία και τεχνικές.

"Αρχικά, o NLP οφείλει τη φήμη του στην εξαιρετική αποτελεσματικότητα στo τομέα της επίλυσης των προσωπικών προβλημάτων. Έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών μέχρι να γίνει ένα πλήρες σύστημα προσωπικής ανάπτυξης που χρησιμοποιείται σε όλα τα επίπεδα  της ζωή μας."
Time magazine

Λίγο πιο αναλυτικά:

Νεύρο – Τα φίλτρα: τις πεποιθήσεις, τις αξίες και τις έμπειρες μας. Τα οποία διαγράφουν, στρεβλώνουν και γενικεύουν τις πληροφορίες που συλλέγουμε. Για αυτό, για το ίδιο γεγονός, το κάθε άτομο έχει διαφορετικό «χάρτη».
Γλωσσικός – Για το NLP η λέξη «Γλώσσα» καθορίζει τη διασύνδεση και την επικοινωνία μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας (λεκτικά η μη λεκτικά).
Προγραμματισμός – Με απλά λόγια, είναι η συμπεριφορά η οποία είναι το αποτέλεσμα του εσωτερικού μας κόσμου. Είναι η αντίδραση μας στα γεγονότα σε σχέση με τον εσωτερικό  «χάρτη» της πραγματικότητας μας και όχι στην πραγματικότητα που αλήθεια συμβαίνει.

«Όλα, μάθηση, συμπεριφορά, αλλαγή, είναι υποσυνείδητα.»


Ο NLP σας δίνει προσωπικές και καινούργιες επιλογές για να εξισορροπήσετε τη σχέση με τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας. Αφαιρει περιορισμούς που έχουμε επιβάλλει οι ίδιοι στον εαυτό μας και μας βοηθά να εστιάζουμε σε αυτό που πραγματικά θέλουμε να επιτύχουμε στη ζωή.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε περιορισμένες αντιλήψεις άλλων ανθρώπων να μας καθορίζουν».
Virginia Satir

 

5 τομείς που μπορείτε να ωφεληθείτε από τον NLP


Επικοινωνία
Πόσες φορές έχουμε πει κάτι σε κάποιον και δεν φαίνεται να έχει καταλάβει αυτό που προσπαθήσαμε να εκφράσουμε; Επικοινωνήστε με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα. Μάθετε την λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία.

Αυτοπεποίθηση
Πολλές φορές αμφιβάλουμε για τις δυνατότητες μας ή απλά για τη ζωή. Αυτό μας κάνει να μη προσπαθούμε, να μη δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όταν καταλαβαίνουμε  με ποιο τρόπο μας περιορίζουν οι αξίες και οι πεποιθήσεις μας αντιλαμβανόμαστε τι μπορούμε να αλλάξουμε και πως, έτσι  ο δρόμος γίνεται ευκολότερος.

Ποιότητα σχέσεων
Ο καθένας έχει τα «φίλτρα» του κι όταν δεν τα αναγνωρίζουμε, συχνά δυσκολεύουν την επικοινωνία μας. Ζητήστε από 6 φίλους να σας περιγράψουν τη πόλη της Αθήνας. Ο καθένας θα την περιγράψει με το δικό του τρόπο. Μάθετε να καταλαβαίνετε το δικό σας «χάρτη» και των άλλων ώστε να γίνεται ευκολότερη η επικοινωνία μεταξύ σας.

Η πορεία της ζωής
Πόσες φόρες έχετε κάνει κάτι που τελικά δεν θέλατε να κάνετε, επηρεασμένοι από το περιβάλλον; Μάθετε να είστε ο δημιουργός της ζωής που εσείς θέλετε να επιτύχετε.Αυτό εξέλιξη
Διαλέξτε πόσο επιτρέπετε να σας επηρεάζει το περιβάλλον. Αλλάξτε τις συμπεριφορές και τις συνήθειες που σας περιορίζουν με καινούργιες, που θα ανοίγουν το ορίζοντα σας.

 

 Θέλετε άπλες λύσεις στα προβλήματα σας; Πρακτικές και εύκολες στην εφαρμογή τους; Ο NLP έχει τα εργαλεία που ψάχνετε!

 

Μπορείτε να κλείστε ραντεβού τώρα στο +30 694 651 9022

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνεδρίες Ατομικές Συνεδρίες ή την λίστα Σεμινάριων.