"Όταν ο ύπνος δεν σας παίρνει ακόμα και η εξωτερική παρατήρηση εξαφανίζεται, τότε είστε ξύπνιοι."

 

Η Yoga Nidra είναι μια εξαιρετική μέθοδος που βοηθά ιδιαίτερα στην απελευθέρωση των εντάσεων από τα τρία επίπεδά μας: το σωματικό, το νοητικό και το συναισθηματικό.
 Απευθύνεται σ’ αυτόν που θέλει να βρει γαλήνη, να χαλαρώσει και επιπλέον να χτίσει επίγνωση.

 

Γιατί να κάνετε Yoga Nidra;

  • Επειδή έχουμε ανάγκη που και που, αυτά τα εργαλεία για να ξεκουράζουμε το σώμα και το νου από τις καθημερινές εντυπώσεις-συνήθειες και περιοριστικές σκέψεις.
  • Επειδή η επίγνωση θέλει μεθοδολογία για να μη «κλέβουμε» με τον εαυτό μας. Η Yoga Nidra χρησιμοποιεί, από την αρχή ως το τέλος, απλές και αποτελεσματικές παραλλαγές από τα Νυασα, όπως η εστίαση σε διάφορα σημεία του σώματος. Αυτή η εστίαση, όχι μόνο μας προσφέρει επίγνωση του σώματος μας, αλλά αυξάνει επίσης την ικανότητα μας να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου που συνδέονται και με το φυσικό και ενεργειακό μας σώμα.
  • Επειδή οι εντάσεις του νου παράγουν τις εντάσεις του σώματος και αντίθετα - και όταν απελευθερώνουμε μια σωματική ένταση απελευθερώνεται αυτόματα και η νοητική - στην Yoga Nidra δεν προσπαθούμε να χαλαρώσουμε αλλά απασχολούμε το νου, παρατηρούμε, εξερευνούμε το σώμα συνειδητά ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι εντάσεις. Όταν ο νους είναι απασχολημένος και δεν μπορεί πια να κρατήσει τις εντάσεις, η χαλάρωση εμφανίζεται από μονή της.

 

Κάνοντας τακτικά Yoga Nidra

Θα μάθετε να μεταφέρετε την προσοχή σας στα διαφορετικά μέρη του σώματός σας, και να τα συνδυάζετε με τα ενεργειακά κέντρα, να εξερευνείτε κάποια σύμβολα, και εικόνες… Στην Yoga Nidra, πλησιάζετε κάθε μέρος του εαυτού σας, όλες τις ικανότητες σας. Τα ονομάζετε, τα αναζωντανεύετε και από αυτή την εμπειρία αναδύεται η ευεξία που θα βιώσετε. Κάποιοι το ονομάζουν «Body Scan».

 

Ο στόχος της Yoga Nidra

Ο στόχος της Yoga Nidra είναι να «αγγίξουμε» και να εξερευνήσουμε τα διαφορετικά επίπεδα της ύπαρξης, ώστε να αυξήσετε την επίγνωση στις ζώνες που κοιμούνται γενικά, όταν υπάρχει ένταση. Έτσι, απελευθερώνεστε από τις εντάσεις, όμως είναι μόνο ένα στάδιο, διότι ο στόχος είναι να βιώσετε ότι δεν είστε περιορισμένοι σε ενα επίπεδο, αλλά ότι τα έχετε όλα μέσα σας. Είναι η «Πλήρης συνειδητότητα». Ευχαριστούμε το Παραμχάνσα Σατυανάντα, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σήμερα αυτή την εξαιρετική μέθοδος της Γιόγκα Νίντρα.

 

 Τι λένε: "Ηρεμία. Όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ Βαλερι.Τι ωραίο! Πολύ χαλαρωτικό! Ηρεμία! Γαλήνη.Έκτος από χαλαρωτικό ήταν αρκετά αποκαλυπτικό και με βοήθησε
να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα..." Παναγιώτης

 

"Σχεδόν "επικίνδυνα" αποτελεσματικό! Ομ και αισθάνθηκα σαν να αιωρούμαι. Η χαλάρωση φέρνει μια εσωτερική ανακάλυψη και αποκάλυψη. Ήταν και σαν ψυχανάλυση
αλλά διαφορετικό. Βυθίζομαι στο σκοτάδι και ξαφνικά ανακάλυψα το φως…"  Στέλλα Π. / Αθήνα - 2013

 

 

Μπορείτε να πάρτε τώρα στο +30 694 651 9022 ή να στείλτε mail

 

Βιβλίο